Din trygghet er viktig for oss
Vi tar koronasituasjonen på alvor, og alle våre medarbeidere følger gjeldende retningslinjer for smittevern. Eventuelle besøk avtales med deg i forkant, slik at du kan være sikker på at dette gjennomføres på en trygg måte. Ved spørsmål rundt dette, ikke nøl med å ta kontakt.
Skjul denne meldingen
7 tips for å spare strøm

7 tips for å spare strøm

Les våre beste tips til hvordan du kan spare energi i din bolig.

Uansett om du tenker på lommeboka eller på miljøet, er det lurt å forsøke å begrense strømforbruket i boligen din så mye som mulig. Her får du våre beste tips!

Tips 1: Kartlegg energiforbruket ditt

Det er en god øvelse å kartlegge hva du bruker av energi i dag. Dette gir deg økt bevissthet rundt bruken av strøm, og gjør det lettere å identifisere områder med forbedringspotensiale. Det er først når du ser hvor mye strøm du faktisk bruker og hva du bruker det på, at du vil se hvordan du best kan senke forbruket og spare strøm.

Tips 2: Tenk på temperaturen

Senk romtemperaturen i bruksrom om natten eller når du er borte. Dette kan gjøres via tidsur eller termostat. Senk også temperaturen i rom som sjeldent er i bruk - her trenger det jo ikke å være like varmt. Husk også å holde riktig temperatur på varmtvannet i boligen din, og følg med på hvor mye varmtvann du bruker når du f. eks dusjer. Å ta litt kortere dusjer kan utgjøre mye på lengre sikt!

Tips 3: Velg energieffektiv belysning

Utnytt dagslyset der det er mulig, og slukk lyset i rom som ikke er i bruk. Plasser lamper og lyskilder der du har mest bruk for dem. Velg varmhvite sparebærer, LED-pærer eller lysstoffrør, og unngå "up light"-stålamper, da disse bruker mye strøm. Monter gjerne bevegelsessensorer til å styre lyset inne og ute - da skrus lyset kun på når du faktisk trenger det.

Tips 4: Unngå bruk av "stand by"

Mange av de elektriske apparatene dine vil i løpet av levetiden sin bruke mer energi på å stå i "stand by"-modus enn i faktisk bruk? Unngå derfor å sette elektriske apparater i "stand by"-modus, men skru dem heller helt av etter bruk. Det er også lurt å ta ut støpselet på elektriske apparater når de ikke er i bruk, eller montere strømsperrer som hindrer apparatene i å bruke strøm når de er avslått.

Tips 5: Velg energieffektive hvite- og brunevarer

Hvitevarer som vaskemaskin, kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin kan stå for en større del av energiforbruket enn du kanskje tror. På samme måte bruker også brunevarer som stereoanlegg, TV og radio en god del strøm til sammen. Se etter energimerke på varene før du handler, og velg det produktet som har lavt strømforbruk. 

Tips 6: Oppgrader med smarte løsninger

Hvis du vil få full kontroll over strømforbruket i boligen, kan du vurdere å oppgradere til smarte løsninger - såkalt smarthus. Du trenger ikke å gjøre hele boligen smart på én gang, men kan begynne i det små. Et smarthus kan gi deg en enklere, mer praktisk og komfortabel hverdag, samtidig som du sparer energi og utgifter.

Tips 7: Vurder nye løsninger, som solcelleanlegg

Med en solinnstråling på ca. 1 000 kWh/m2 år, ligger forholdene godt til rette for solcelleanlegg på Sørlandet. Et solcelleanlegg skaper kortreist energi, og lar deg produsere din egen strøm - og i tillegg selge den strømmen du ikke bruker. Når du først har installert og betalt innlegget, koster det ingenting å produsere energien. I tillegg finnes det støtteordninger for privatpersoner som installerer solcelleanlegg. Vel verdt å vurdere!

 

Våre strømsparetips:

  1. Kartlegg energiforbruket
  2. Tenk på temperaturen
  3. Velg energieffektiv belysning
  4. Unngå bruk av "stand by"
  5. Velg energieffektive hvite- og brunevarer
  6. Oppgrader med smarte løsninger
  7. Vurder nye løsninger, som solcelleanlegg

 

Kom i gang

Lyst til å vite mer om hvordan du kan spare energi i din bolig? Kontakt oss for en prat om energieffektive løsninger!

 

Bedrift?

Energieffektive løsninger gir lavere kostnader for bedrifter. Les mer om ENØK og byggautomasjon.

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies).   Les mer her   |   Ikke vis denne meldingen igjen