Din trygghet er viktig for oss
Vi tar koronasituasjonen på alvor, og alle våre medarbeidere følger gjeldende retningslinjer for smittevern. Eventuelle besøk avtales med deg i forkant, slik at du kan være sikker på at dette gjennomføres på en trygg måte. Ved spørsmål rundt dette, ikke nøl med å ta kontakt.
Skjul denne meldingen
SOLENERGI

SOLENERGI

Vi monterer solcelleanlegg skreddersydd for ditt tak.

Solcelleanlegget skaper kortreist energi. Nå kan du produsere din egen strøm og i tillegg selge den strømmen du ikke bruker. 

Hva er et solcelleanlegg?

Et solcelleanlegg består av solceller som omdanner solstrålene til elektrisk energi. Energien brukes direkte, lagres på batteri eller sendes ut på strømnettet. Med en solinnstråling på ca. 1 000 kWh/m2 år, ligger forholdene godt til rette for solcelleanlegg på Sørlandet. Faktisk er det like mye solinnstråling her som i deler av Tyskland, og der er solenergi allerede blitt veldig populært. I tillegg bidrar den kalde temperaturen i Norge til mindre tap i solcellene. Solenergi har en marginalkost på 0, det vil si at når man først har installert og betalt anlegget, koster det ingenting å produsere energi.

Hvor stort skal anlegget være?

Ettersom vi i Norge kun får betalt spotpris, pluss en liten andel av nettleien for strøm vi selger til nettet, er det mest lønnsomt å produsere strøm til å dekke eget forbruk. Det er derfor lurt å dimensjonere anlegget etter forbruket i juli. Det er også begrensinger fra Agder Energi hvor stort anlegg man kan installere.

Støtteordninger

Enova tilbyr støtte til privatpersoner som installerer solcelleanlegg. 10 000 kr for selve anlegget og 1 250 kr per kW installert effekt, opptil 15 kW. Når anlegget er ferdig installert og betalt, mottas støtten enkelt ved å registrere alle relevante kvitteringer og dokumentasjoner hos Enova.
Et lite tips: I Norge finnes det gode støtteordninger.

Generelt

Prisene gjelder for montering på bolig med 1 etasje i Kristiansand, sammenhengende montasje med stående paneler, forutsetter at taket er dekket med dobbelkrum takstein og takvinkel under 30 grader. Ved avvik fra standardleveranse kan det komme tillegg. Kontakt oss for endelig pris.

Montasjesystemet er dimensjonert for snølasten på Sørlandet. Alle komponentene i pakken selges med en garanti på 5-10 år og solcelleanlegget har en forventet levetid på over 30 år. Vekselretteren har en litt lavere forventet levetid, så denne må trolig byttes ut minst en gang i løpet av anleggets levetid.

Ønsker du mer informasjon eller vil at vi skal ta kontakt angående solcelleanlegg?
Fyll ut skjemaet nederst på siden.


Solenergi hos Elektroxperten

Vi i Elektroxperten hjelper deg gjerne med å komme i gang. Ta kontakt med oss for et hyggelig pristilbud.

 

"Solcelleanlegget skaper kortreist energi. Nå kan du produsere din egen strøm og i tillegg selge den strømmen du ikke bruker."

 

Støtteordning

Les mer om støtte fra Enova

Kontakt oss

Fornavn
*
Etternavn
*
Telefon
*
E-post
*
Hva gjelder henvendelsen?
Vedlegg
Legg ved bilder eller dokumenter.
Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies).   Les mer her   |   Ikke vis denne meldingen igjen