alt til din bolig

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

solenergi

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

Solenergi

Privat: Produser din egen strøm ved hjelp av solceller! Vi monterer solcellepanel på ditt tak, og gjør det enklere for deg å spare penger på strøm.

 

Næring: Optimaliser din bedrift med solenergi! Utnytt de store arealene og takflatene for å maksimere energiproduksjonen, redusere driftskostnadene og samtidig bidra til å senke bedriftens CO2-avtrykk. 

 

Hvorfor skal jeg ha solcellepanel?

Siden du allerede har søkt på solcellepanel er du først og fremst nysgjerrig på dette, men du er nok også opptatt av miljøet og hvordan du kan spare penger på strøm. Et av de viktigste argumentene er miljøet, men det er også en investering som vil komme deg til gode i fremtiden. En av våre kraftigste energikilder er solen, og den gir oss strøm som er fornybar, bærekraftig og miljøvennlig. Den er pålitelig og en utømmelig kilde til fornybar kraft som vil sikre deg strøm i flere tiår. Er du fortsatt ikke helt sikker? Les videre og la oss overbevise deg.

 

Hva er et solcellepanel, enkelt forklart?

Et solcellepanel består av solceller som omdanner solstrålene til elektrisk energi. Energien brukes direkte, lagres på batteri eller sendes ut på strømnettet. Med en solinnstråling på ca. 1 000 kWh/m2 år, ligger forholdene godt til rette for å benytte seg av solcellepanel i Kristiansand. Faktisk er det like mye solinnstråling her som i deler av Tyskland, og der er solenergi veldig populært. I tillegg bidrar den kalde temperaturen i Norge til mindre tap i solcellene. Solenergi har en marginalkost på 0, det vil si at når man først har installert og betalt anlegget, koster det ingenting å produsere energi.

Det er flere fordeler med solcellepanel. Tidligere har vi nevnt miljøet, og det er kanskje et av de viktigste argumentene vi kan komme med, men solcellepanel krever også svært lite vedlikehold og holder i mange år. Du kan selge overskuddsstrøm videre i strømnettet, og det er heller ingen ekstra risiko med tanke på brann. Solcellepanel øker energimerkingen til eiendommen din, noe som kan være lønnsomt dersom du skal selge.


Ønsker du å lese mer om strømsparetips, sjekk våre 7 beste tips til hvordan du kan spare strøm her. 

 

Jeg ønsker å montere solcellepanel, hva gjør jeg nå?

Så spennende! Det du først kan gjøre er å ta kontakt med oss, så kan vi sammen finne den beste løsningen for ditt behov. Våre standardpriser gjelder montering på bolig med en etasje i Kristiansand, sammenhengende med stående paneler. Dette forutsettes at taket er dekket med dobbelkrum takstein og takvinkel under 30 grader – dette sjekker vi uten problem! Ved avvik fra standardleveransen, kan det komme tillegg.

Montasjesystemet er dimensjonert for snølasten på Sørlandet. Alle komponentene i pakken selges med en garanti på 5-10 år og solcelleanlegget har en forventet levetid på over 30 år. Vekselretteren har en litt lavere forventet levetid, så denne må trolig byttes ut minst en gang i løpet av anleggets levetid.

 

Støtteordninger - Enova øker støtten!

Selve installasjonen av anlegget gir deg 7.500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 1.250 kroner per kW installert effekt, opptil 20 kW. Det betyr at du kan få inntil 32.500 kroner totalt. Du kan få mer penger tilbake hvis du kombinerer el-produksjon med andre energitiltak, som for eksempel solfangere

Se her mer informasjon om støtteordning fra Enova. 

 

Ønsker du mer informasjon, eller vil du at vi skal ta kontakt angående solcelleanlegg?
Fyll ut skjemaet nedenfor eller ring oss på 38 10 70 00.

Har du spørsmål om
denne tjenesten?

 

Ta gjerne kontakt med en av våre Xperter for en uforpliktende prat. Eller bruk skjemaet for å sende en mail.

Send oss en e-post

Vedlegg

(Max 25MB)

+ legg til flere filer

Send meldning

pil ikon som peker til høyre
pil opp, klikk for å hoppe til toppen av sidenStort bilde av elektroxperten logo som vises i bakgrunnen av alt innehold